Temel İlkeleri Yangın kapısı

Montaj ve Hizmet: Hevesli montaj ve tertipli hizmet, kapının uzun süre performansını korumasını sağlamlar.

Yangın Kapısı Nasıl Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya acil bir durumda insanoğluın rahat bir itmesi ile dâhilen hariçya doğru açılmaktadır.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 vakit ile 2 zaman ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen sarrafiyelamışsa dışarıya, dışarıdan mebdelamışsa kucakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve sevimli-esrar kaybı riskinin bertaraf edilmesini katkısızlar.

Önemli bir konuda alışılagelen çıkış bapları dururken insanoğluın yangın baplarının evetğu tarafı çıkış basitçe olması nedeniyle allıkışkatilk haline getirerek buraları kullanmaktadır.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere nazaran bileğişlemebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik malzeme ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki öz ısıya dayanıklı olmasını esenlar.

Yangın Kapısı, müstacel durumlarda mimaridan güvenli bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve âdemoğlu hayatını hakikat kayran, yapıların en önemli unsurlarından biridir.

Böyle bir yangın kapkaloriın fabrika fiyatı üreticiden üreticiye değişmiş olduğu üzere piyasada hakeza bir yangın kapkaloriın fiyatı da başkalık gösterebilmektedir.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız defosuz evetğu derece, şık bir görünüm sağlayabilmek karınin kullanılacağı mekana göre de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik bar sistemi, yangın çabucak kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde Yangın kapısı ikitelli tasarlanmıştır.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile dayalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Kararlı Denetimler: Yangın bapsı sistemlerinin periyodik olarak denetlenmesi ve bakımının teşviki, yönetmeliğin önemli bir kısmını oluşturacak.

Periyodik Kontroller: Yılda en azca bir kat olacak şekilde, salahiyettar uzmanlar aracılığıyla yangın baplarının işlevsel durumu denetlenmelidir. Bu, bapnın rastgele bir bozulma yahut aksaklık belirtisi olup olmadığının tespiti bağırsakin ciddi bir adımdır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakılırsa sınırlı yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) sınırlı durumlara gereğince TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Temel İlkeleri Yangın kapısı”

Leave a Reply

Gravatar